» Google zoekt programmeurs via wedstrijd»

Google, vroeger

Google zoekt programmeurs via wedstrijd

11.27.04 | Comment?

Winnaars krijgen stevige cheque en jobaanbieding

Hou je van uitdagingen en is Java, C++ of VB.NET je moedertaal? Dan is de google Code Jam wellicht iets voor jou. Met deze jaarlijkse programmeerwedstrijd vallen niet enkel flinke sommen geld te verdienen, misschien hangt er zelfs een jobinterview bij google aan vast!

google is op zoek naar ingenieurs met de programmeerkennis om de IT-infrastructuur van de ganse wereld te herschrijven”, zo kondigt de google Code Jam 2004 aan. Het mag duidelijk zijn dat dit geen programmeerwedstrijd voor beginnelingen is. google wil namelijk ’s werelds beste programmeurs aantrekken om de eigen informatica-infrastructuur te helpen verbeteren en uitbouwen.

De wedstrijd verloopt volgens een strikt schema. Alle deelnemers moeten programmeerproblemen oplossen die door de knapste koppen van google bedacht werden. De deelnemers worden in groepjes van tien opgedeeld en iedere groep krijgt drie problemen in stijgende moeilijkheidsgraad voorgeschoteld. Om ter snelst moeten de tien een softwareprogramma voor deze problemen schrijven.

Maar daarmee is de opdracht nog maar half volbracht. Als ieder zijn (of haar) oplossingen bedacht heeft, krijgen alle deelnemers de kans om in de volgende ronde mekaars oplossingen onderuit te halen. Produceert je software niet het gewenste resultaat voor een bepaalde invoer, dan verlies je punten. De 250 beste programmeurs mogen dan naar de volgende ronde gaan.

Wie de top-50 haalt, ontvangt een vliegtuigticket om de finale in de google-kantoren in Californië bij te wonen. Zij ontvangen allemaal minstens 250 dollar prijzengeld, maar voor de tien besten liggen er cheques van 1.000 tot maar liefst 10.000 dollar klaar. En aangezien zij dan toch al in Californië zijn, mogen ze meteen aanschuiven voor een jobinterview bij google. Registreren voor de wedstrijd kan tot 14 september. Een dag later beginnen de kwalificatieronden.


have your say

Add your comment below, or trackback from your own site. Subscribe to these comments.

here Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

buy clomid for research You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:»
15 queries. 0,188 seconds.