» Ik zie, ik zie wat jij niet ziet… zoekmachine cloacking in Belgie.


«
»

Algemeen

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet… zoekmachine cloacking in Belgie.

06.03.05 | Comment?

Dat zoekmachine optimalisatie in Belgie nog steeds in zijn kinderschoenen staat weten we allemaal, maar als je je kinderschoentjes te lang aanhoudt groeien je voetjes krom en dat schijnen we maar niet te beseffen.

Het is onwaarschijnlijk wat klanten van hun seo ‘specialist’ pikken. Neem nu Immonet, ik weet niet wie hun seo doet, maar ik ga er voor het gemak even vanuit dat ze het niet zelf doen. Immonet is een van de marktleiders in online vastgoed verkoop en heeft bijgevolg een website met een onnoemelijk grote hoeveelheid content, lees relevante content. Toch hebben ze er niet beter op gevonden dan hun homepagina te cloacken.

Cloacking is een techniek waarbij je spiders andere content toont dan de content die ‘mensen’ te zien krijgen. Er zijn 3 manieren om te cloacken, jawel 3 en niet 2 zoals de meeste naslagwerken verkondigen. Je kan cloacken op IP, user agent en met javascript. De laatste is veruit de goedkoopste en wordt ook door Immonet toegepast.

Zij doen het als volgt:

<BODY onload="goToURL(‘parent’,’/col/immo/alg/pag/index.jsp’)" scroll="no">

Alle browsers die javascript uitvoeren – lees gewone surfers – worden naar de standaard homepagina gestuurd, maar alle bots, deze voeren tot nader orde geen javascript uit, krijgen een andere pagina te zien.

Dit is ze dan :

http://www.baare.com/website-maken-zoekmachine-optimalisatie/immonet.html
(niet vergeten te scrollen anders krijg je enkel een witte pagina te zien)

Dit is de moeder van alle SE spamming. Dit zou je verwachten op kleine onnozele sitejes maar niet op bij een site van die omvang.

Toegegeven, het werkt want immonet staat overal hoog gerankt en de cloacking is volgens het boekje gecamoufleerd (nocache). Nu nog hopen dat niemand – en zeker de concurrentie niet – dit blogje leest.

Effe voor de volledigheid, cloacking is niet altijd spamming.


have your say

Add your comment below, or trackback from your own site. Subscribe to these comments.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:


«
»
10 queries. 0,486 seconds.