» Google Sitemaps testje – (2)


«
»

Google, SEO, vroeger

Google Sitemaps testje – (2)

06.15.05 | Comment?

Het doet dus wat ze zeggen, na 4 dagen zaten mijn 8000 nieuwe pagina’s in de index. Of toch tenminste de URLs, ze waren nog niet allemaal gecrawld.

Vanaf nu word ik dus verondersteld om die sitemap up to date te houden… hmm, de volledige site telt momenteel (en het is de test versie) zo’n 300.000 pagina’s. Met een maximum van 50.000 links per sitemap moet ik er dus minstens 6 onderhouden en dit zonder noemenswaardig voordeel. Ja, er is natuurlijk de eenmalige sneller indexering maar is dat de moeite? Ook zonder sitemap zal mijn volledige site uiteindelijk geindexeerd worden.

Wat zou er trouwens gebeuren als ik die sitemap van 8000 pagina’s nu gewoon verwijder? Zullen mijn pagina’s verdwijnen? Zo niet heb ik mijn snelle indexering gehad en moet ik mij niet met het updaten bezighouden. Dan is google Sitemaps eigenlijk een bulk submission tooltje voor google geworden.

Samengevat : Ik zie er eigenlijk het nut niet van in, ik heb nog nooit problemen gehad om web pagina’s in google te krijgen, dus waarom zou ik de moeite moeten doen om sitemaps te onderhouden. Meer werk, zonder betere ranking, niet dus.


have your say

Add your comment below, or trackback from your own site. Subscribe to these comments.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:


«
»
14 queries. 0,345 seconds.