» Unit Test Web Code Zonder Web Server


«
»

ASP.NET, Programmeren, unit test

Unit Test Web Code Zonder Web Server

10.09.08 | 1 Comment

Het probleem is als volgt. Je hebt een .Net assembly gemaakt die altijd wordt aangeroepen vanuit een web omgeving. bvb een web site of web service. In deze omgevingen beschik je steeds over dingen zoals HttpContext.Current, MapPath() etc… Maar hoe run je nu unit tests voor deze assembly? In je unit test omgeving is HttpContext.Current uiteraard null. Je kan zelf proberen een HttpContext op te bouwen maar dat valt behoorlijk tegen. HttpContext aanmaken lukt nog, maar eens je probeert dingen als MapPath() aan te roepen begint de miserie…

Om een lang verhaal kort te maken, na een uur of 8 zoeken, prullen en 3 halve oplossingen heb ik dit gevonden : http://haacked.com/archive/2007/06/19/unit-tests-web-code-without-a-web-server-using-httpsimulator.aspx. Een kant en klare oplossing! Het werkt perfect en komt zelfs met zijn eigen batterij unit tests.

Veel plezier ermee


1 Comment

have your say

Add your comment below, or trackback from your own site. Subscribe to these comments.

high off robaxin Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

go here You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:


«
»
16 queries. 0,199 seconds.