» Tuning GvA.be en HBvL.be


«
»

ASP.NET, performance tuning, Programmeren

Tuning GvA.be en HBvL.be

02.12.09 | 1 Comment

De nieuwe sites zijn ondertussen 2 dagen live en ik denk we nu wel stilaan van een vlekkeloze release kunnen spreken. Beide sites hebben een zeer vlotte overgang gehad en zijn sinds de release nog geen seconde offline geweest. Voor een release van deze omvang – beide sites zijn samen goed voor 150.000 unieke bezoekers en 1.800.000 pagevies per dag – is dat een zeer mooie prestatie. Iets waar we met het hele team meerdere weken hard aan gewerkt hebben.

Ondertussen zijn ook de schoonheidsfoutjes eruit en zijn we vrolijk aan het performance tunen. Dit is meteen een van mijn favoriete bezigheden : applicaties sneller, efficienter en stabieler maken, of in dit geval een snelle applicatie nog sneller en stabieler maken.  Op twee dagen tijd hebben we de belasting op de database met 75% verminder de uitgaande bandbreedte drastisch beperkt en de CPU load op alle server zowat gehalveerd.

De gemiddelde page request duurt momenteel nog een goeie 160 ms. Benieuwd hoeveel we daar nog afkrijgen…   


1 Comment

have your say

Add your comment below, or trackback from your own site. Subscribe to these comments.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:


«
»
13 queries. 0,455 seconds.