» MySql database op Solid State Disk


«
»

Algemeen, database, MySql, performance tuning, Programmeren

MySql database op Solid State Disk

10.18.09 | Comment?

Ik heb net even mijn MySql database gebenchmarked op mijn nieuwe computer. Waanzinnig! Ik heb een proces laten lopen dat op mijn servers (Dual Xeon en SATA schijven) 48 uur had geduurd. Het gaat hier om een proces dat niet CPU intensief is. Op de server nam het gemiddeld 15% CPU load. De bottleneck was de disk IO.

Op mijn nieuwe desktop pc staan zowel het OS als alle MySql files op een Solid State Disk. Om de test een beetje zinnig te houden had MySql op beide machines evenveel Ram te beschikking. Mijn nieuwe pc was na 5 uur klaar! Dat is dus maar even 10 keer sneller! Een dikke aanrader dus.


have your say

Add your comment below, or trackback from your own site. Subscribe to these comments.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:


«
»
13 queries. 0,197 seconds.