» CPM is dood, maar de stuiptrekkingen zijn hevig.


«
»

cpm is dood, Online marketing

CPM is dood, maar de stuiptrekkingen zijn hevig.

02.11.10 | Comment?

Het is een publiek geheim, CPM (display) advertising gaat langzaam ter ziele. Ook de crisis helpt niet. TV commerdial prijzen kelderen en sleuren al de rest met zich mee. Geen hond die nog echt geld over heeft voor een leaderboard of skyscraper. Ook de invoer van de XL formaten 2 jaar geleden heeft het tij niet kunnen keren. ‘Ze zijn groter maar we gaan er minder tonen. Geen 4 posities meer, maar 1 groter’. De plaats waar ik dat gehoord heb heeft nu een XL leaderboard, een halfpage en een wide skyscraper boven de fold van de homepage staan. Bovendien spuwen ze nog eens te 1 dag op 2 overlays uit, met allemaar stijgende cappings. Je heb natuurlijk niet veel alternatieven als CPM leurende tussenschakel. Als de vraag veel kleiner is dan het aanbod moet je ofwel minder vragen ofwel meer geven voor dezelfde prijs. Optie 2 heeft het voordeel dat het de omzet beter op peil houdt en daar is men danook vollop meer aan het experimenteren.

Gisteren stond hiervan een prachtig voorbeeld op HLN.be (zie screen). Een homepage takeover, site logo inbegrepen!!! Als je over het videopaneel durfde komen was zowat de hele site verdwenen. Terwijl ik een screenshot van de HLN.be pages wou nemen op een artikel hierover op dutchcowboys reed er onderaan mijn scherm continu een autootje van abn amro voorbij. Het is een grote uitverkoop en ik vrees dat er ook na de crisis geen weg terug meer is.

hln-homepage-takeover(2)

hln-homepage-takeover2

cpm-is-dood


have your say

Add your comment below, or trackback from your own site. Subscribe to these comments.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:

:


«
»
9 queries. 0,463 seconds.